KOMBU

ACTIEVE BASIS BESTANDSDELEN EN HUN EIGENSCHAPPEN (Maateenheid: mg/100g)ALGINIC ZUUR
Deze polysaccharide is een samengesteld polymeer uit twee verschillende eenheden (D-mannuronzuur en L-guluronzuur). De structuur lijkt veel op die van de pectine. In contact met water vormt het een gel waarbij de viscositeit afhangt van de concentratie phycocolloiden, de Ph en de aanwezigheid van elektrolyten. In een zure omgeving, zoals de maag, vormt sodium alginaat een dikke colloïdale gel wat in werkt op de maagwand. Bovendien heeft het praktisch geen waarde in calorieën. Aangezien spijsvertering enzymen niet in staat zijn om het af te breken, wordt alginezuur beschouwd als het effectieve middel om binnen het spijsverteringskanaal de uitwisseling te bevorderen.


LAMINARINA(VINGERWIER)
Het laminaria bestaat uit meer dan 14% van het gedroogde gewicht van het laminaria. Het is een reserve van zwavelhoudende polysacchariden (b 1-3 glucaan), voor de eerste keer geïsoleerd in 1885 door Schiedelberg, die de naam laminarina toekende door de alg "laminaria". Dit polymeer heeft een antistollende werking die gelijk is aan een derde van die van de heparine. Er zijn twee soorten van laminarina: oplosbaar en niet oplosbaar. De moleculen hebben bovendien eigenschappen die het cholesterol en de lipide verminderen. Dit is met laboratorium proeven bewezen.


MANNITOL
Het gebruik van Mannitol is verbonden aan haar chemische en organoleptische eigenschappen: zoetkracht = 70% aan suiker, calorische kracht 2 Kcal per gram, rehidraterende, diuretische en antibacterische eigenschappen.


JODIUM
Het is een essentieel bestandsdeel voor de synthesen van de schildklier hormonen. Deze hormonen stimuleren het zuurstof gebruik op cellulair niveau en nemen deel aan het stofwisselingproces van vetten en koolhydraten. De positieve effecten van de laminaria tabletten op patiënten die aan hyperthyreoïdie en/of obesitas lijden is toe te schrijven aan de hypo-lipemiërende bestanddelen (amino-iodiserende stoffen). De antiseptische eigenschappen van het jodium worden voor lange tijd benut door de farmaceutische en cosmetische industrie. De Laminaria bevat 10 keer meer jodium uit Fucus vesiculosus (blaaswier).


CONCLUSIES
Laminaria wordt in het bijzonder aangeraden om de STOFWISSELING te STIMULEN, DE HOGEBLOEDDRUK WEER IN EVENWICHT BRENGEN en het LICHAAM TE ZUIVEREN.


Wakame Kombu Dulse Nori


   


WAAROM KEYALGHE:

  • Regelmatige stoelgang
  • Platte buik
  • Energie, stemming en vitaliteit
Genezende werking

Onze internet sites

Key Melatonine

Clavis Harmoniae

Plantaardige Chitosan

ClavisClavis Web By InternetSol

Onze internet sites: www.clavis2000.com - Key Melatonine