NORI

ACTIEVE BASIS BESTANDSDELEN EN HUN EIGENSCHAPPEN (Maateenheid: mg/100g)VETZUREN
Talrijke onderzoeken over lipidische werkingen van Porphyra umbillicalis hebben de aanwezigheid van gepoly-ongesatureerde essentiėle vetzuren bewezen. Deze zuren zijn essentieel voor het menselijk lichaam omdat deze zelf niet in staat zijn tot synthetiseren. Daarom kunnen deze alleen worden opgenomen via de uitwendige weg, met voedsel. Porphyra umbilicalis is bijzonder rijk aan gepoly-ongesatureerde vetzuren: linolzuur, linoleenzuur, gamma-linoleenzuur, eicosapentaeen-zuur (EPA), docosahexaeen- zuur (DHA).


Linolzuur en Linoleenzuur
Deze samenstellingen zijn ook geclassificeerd onder de naam vitamine F. Het Lichaam vormt het linolzuur om in linoleenzuur door enzymatische werking. Deze hebben een structurele rol omdat zij op basis voor de syntheses van de prostaglandinen (PGE1) vervangen. Zoals een aantal vitamines, hebben de linolzuren en linoleenzuren geen eigen biologische werking maar stimuleren biomedische omzettingen binnen het lichaam.


EPA en DHA zuren
Zij remmen de aggregatie van bloedlichaampjes, spelen een preventieve rol tegen aderverkalking omdat zij het cholesterolgehalte en triglyceriden in het bloed verlagen. De vetzuren van de Porphyra umbilicalis onderscheiden zich door de afwezigheid van de kenmerkende geur van vis en zijn resistenter tegen oxidatie.


BETACAROTEEN
Ook provitamine A genoemd, het Betacaroteen wordt in het lichaam omgezet in vitamine A. Vitamine A is vet oplossend en speelt een fundamentele rol in de groei en bouw van het skelet en in de regeneratie van het lichaamweefsel. Bovendien verhoogt Vitamine A de resistentie tegen infecties, het werkt in op de retina functies van het netvlies (scherp zicht) en controleert het interne hormoonstelsel. Het heeft anti-oxiderende en anti-vrije radicalen eigenschappen, het beinvloed de celactiviteit van de epidermis, het versterkt de huidafweer en beschermt de huid tegen uitdroging. Betacaroteen werd met succes getest als beschermende stof tegen huidkanker. Als voedsel ingenomen helpt het bij blootstelling aan ultraviolette stralen het risico voor kanker terug te brengen.


PROTEINE
Dankzij een extractieproces door middel van alkalische reactie, kon men bewijzen dat de proteinen van Porphyra unbilicalis een constante aanwezigheid van nitrogenen hebben (tussen 11% tot 14%). De aminozuren zijn eerder gelijk aan die klassieke proteienen. Hun samenstelling is kwalitatief beter ten opzichte van de planten van land omdat zij erg lijken op de eiwitten uit eieren.


CONCLUSIES
Porphyra umbilicalis kan als een voortreffelijk VERSTERKENDE zeealg worden beschouwd. Het is voedsel wat speciaal wordt aanbevolen voor de KINDEREN. Het is de nuttigste alg voor wie CHOLESTEROL problemen heeft.


Wakame Kombu Dulse Nori


   


WAAROM KEYALGHE:

  • Regelmatige stoelgang
  • Platte buik
  • Energie, stemming en vitaliteit
Genezende werking

Onze internet sites

Key Melatonine

Clavis Harmoniae

Plantaardige Chitosan

ClavisClavis Web By InternetSol

Onze internet sites: www.clavis2000.com - Key Melatonine